nedelja, 28. oktober 2012

Wahaha sobota :)


Mi plezamo. No, bolje rečeno, Otrokinja pleza, Junior tudi, midva sva pa pripravnika :) 

Pred par leti so poleg naše OŠ zgradili novo, večnamensko dvorano s plezalno steno. Otrokinja si jo je sramežljivo in z zanimanjem ogledovala ves čas nastanka in se vanjo zaljubila na prvi grif. Logična posledica je bila - pejmo probat. In je šla. In od takrat navdušeno leze. Z navdušenjem je seveda okužila tudi mlajšega bratca, nato še naju. Ker pa sva v tem videla nov način koristnega preživljanja skupnega  družinskega časa v naravi, sva se prijavila na tečaj za pripravnike športnega plezanja v okviru domačega, ŠPO Žirovnica. Torej, pripravnika sva, samo še trenirat je treba. 

Velikokrat se zgodi, da nam treningi odpadajo zaradi takšnih in drugačnih okoliščin. Tudi danes je bilo tako in zato nas je inštruktor povabil na plezanje Wahaha paradise. Sicer smo bili ob 9. uri rahlo prezgodnji, a smo ob dobri kavi v (sicer še vedno zakajenem) bližnjem lokalu rade volje počakali na odprtje. Odpiralni čas je namreč med 10. in 21. uro. 

Kompleks je (milo rečeno) pravi raj. Relativno blizu, spodobne cene, ponudba naravnost fantastična. Dvorana je dovolj velika za ogroooomno, super opremljeno  plezalno steno. Smeri od 4, pa do znanstvene fantastike (8).


Poleg je mini boulder stena - bilderca. Nad njo bife in fitnes, spodaj pa ogromna igralnica z bilijardom, fliperji, namiznim nogometom,...

Po napornih treninigih pa se otroci lahko sprostijo v velikem otroškem igrišču s toboganom, polnim bazenom žog, trampolinom, poligonom. Briljantna ideja, saj smo starši potem popolnoma brez skrbi in negodovanja mularije splezali še kako smerco ali dve. No, to, da mulčki niso hoteli domov, najbrž ni potrebno prav obširno razlagati.


Na klopcah pred igriščem organizirajo tudi rojstnodnevne zabave za otroke.

Stolov, klopc, počivalnikov, miz povsod dovolj. Prostora tudi. Urejeno, dobro prezračeno, čisto. Pa se je po 11. uri kar usulo plezalcev, bilo nas je najmanj 50.  Pika na i je bil ogromen "big screen", tako da smo budno spremljali dogajanje na uvodni tekmi smučarskega pokala v Söldnu, kjer je naša Tina Maze zmagala :) Sledil je bučen aplavz, saj je bilo 3/4 plezalcev Slovencev.






Današnje fotke so z jabučka, zato niso ravno kvalitetne. Fotkič štrajka - privoščil si je odklop in servis.

Preživeli smo krasno soboto. Naredili precej zase, se družili, nasmejali, doživeli nekaj lepega. Definitivno pridemo še. 

Ampak ne morem mimo  prebliska - ah, kako lepo bi bilo imeti en takle Wahaha kje v bližini...

1 komentar: