nedelja, 24. marec 2013

Akrobatka


Otrokinja je športnica. Njej je vse jasno, vsak šport, ki se ga loti, ji uspeva. Kako fino bi bilo kaj podedovati od potomcev :)

Kot mala deklica se je spogledovala z baletom, potem se je navdušila nad klavirjem. V tretjem razredu se je srečala z akrobatiko in vse od prej je odpadlo. Enostavno ni bilo več to to. Skoki z male prožne ponjave so jo popolnoma zasvojili. Gibčna je bila od nekdaj. Kot dojenček je menda izgledala malo hipotona, a smo s pravilnim "handlingom" izglede močno popravili - punca ima six-pack :)  Po dobrem mesecu obiskovanja krožka je obrnila prvo salto, zato jo je starosta slovenske in še prej jugoslovanske gimnastike Leon Mesarič povabil na treninge na Jesenice, kjer je gimnastična telovadnica po njegovi zaslugi  opremljena z bazenom polnim gob. Imajo odlične pogoje za treninge in najboljšega trenerja. Kmalu je napredovala in se začela udeleževati tekem. Na prvi v Renčah, pred tremi leti, je osvojila svojo prvo bronasto medaljo. Krasna spodbuda za naprej :)
 
Renče 2010
 
V skokih z MPP so letno tri glavne tekme. Državno prvenstvo v Kopru konec januarja, v drugi polovici marca so organizatorji tekme v Renčah, sezono zaključijo konec  aprila za Bežigradom. Tekmovanje je sestavljeno iz štirih skokov - prvega obveznega in treh poljubnih. 
Fino je, če so vsaj štiri tekmovalke za sestavo ekipe in tu so naše punce navadno najboljše. 
Hkrati poteka tudi tekmovanje za Pokal Slovenije, kamor se uvrsti najboljših šest v posamezni kategoriji. Nato skočijo še dodatna dva skoka in upajo na najboljše :) Rezultate razglasijo čisto na koncu.
 
Otrokinja je bila lani odlična. 
Na DP druga in druga tudi v tekmi za PS. 
 
DP Koper 2012

V Renčah je bila ponovno srebrna in peta v PS. 
 
Renče 2012
Na zadnji tekmi za Bežigradom je bila sicer enajsta, a se je vseeno udeležila tekme za PS, kjer je osvojila peto mesto. V skupni razvrstitvi za PS je to zadostovalo za tretje mesto, bronasto kolajno in prvi pokal v zbirki :) 

Bežigrad 2012
 
Potem so se začele težave s kolenom zaradi rasti. Dva meseca bergel, fizioterapija, vaje za pridobivanje mišic nazaj, poletje na off, jesen ni prinesla nič spodbudnih novic. Ob teku jo je še vedno bolelo, o skokih ni smela niti razmišljati, o saltah še manj. Po obisku atletskega trenerja na Bledu in finih vajah za jačanje kolena, kolenskih vezi in mišic nog, je takoj po novem letu pričela s treningi. Kmalu je bila nazaj v formi, kljub precej strahu po ponovni poškodbi in bolečinah.
 
V začetku februarja je presenetila vse - sebe, mene, trenerja. Vse skoke je izvedla perfektno in domov prinesla srebrno kolajno in prav tako srebrno kolajno v tekmi za Pokal Slovenije. Prehitela jo je le ekipna kolegica Maja. Ekipno so blile zlate!
 
Koprska bera :)
DP Koper 2013




Včeraj smo bili v Renčah. Kljub dvotedenskem postu telovadnice zaradi bolečin v kolenih in včerajšnjih bolečinah v peti, zaradi česar njen tek ni bil optimalen, je zasedla odlično deveto mesto. So pa vseeno domov prinesle zlato kolajno in pokal za suvereno ekipno zmago. Bravo, punce!
 
Mlajše deklice ekipno
Vsa Leonova ekipa














Konec aprila jih čaka še finale za Bežigradom. Upam, da bo ta pomlad varčevala s poškodbami in da bodo vse skupaj spet razturale. Izpilile izvedbo težjih skokov (kar dobro jim gredo že dvojne salte), saj jih gre naslednje leto nekaj v višjo kategorijo in v tej sestavi še dve leti ne bodo več tekmovale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar